Concurs post didactic vacant de asistent universitar pe perioada determinata

Proba de concurs pentru ocuparea postului vacant de asistent universitar pe perioada determinata, numarul 133 din statul de functii al Departamentului de Informatica si Cibernetica Economica, are loc vineri, 31 ianuarie 2014, ora 10:00, sala 2320.

Detalii privinde metodologia de concurs sunt disponibile la adresa http://resurseumane.ase.ro/concursuri_determ

 

Tineri de succes !

Cu ocazia realizării unui nou proiect numit ”Tineri de Succes”, Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SISC) are deosebita plăcere de a vă invita marţi, 29 octombrie, începând cu orele 15:00, la cafeneaua din Librăria Bastilia, să participaţi la o conferinţă ce intenţionează să îi inspire pe tineri, să îi motiveze şi să îi încurajeze să devină antreprenori.

În cadrul evenimentului veţi putea auzi poveştile a patru oameni curajoşi, patru oameni care au îndrăznit să se impună pe piaţa muncii şi să devină ei înşişi branduri de succes. Vorbim despre:

 • Dragoş Anastasiu (preşedinte Eurolines România)
 • Simona Lăpuşan (fondator Zitec)
 • Irina Scarlat (fondator Akcees România si prove PR)
 • Alexandru Negrea (head of Facebook Department Spada).

Aceştia vor împărtăşi cu noi provocarea de a zidi, cărămidă cu cărămidă, o afacere răspândită pe culmile gloriei, ce le-a adus împlinire.

Microsoft recrutează în ASE!

Pe 30 octombrie 2013, ora 14:00, sala 2013, studenții din anii 1,2 și 3 ai Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică sunt invitați să participe la o întâlnire cu o echipă din departamentul HR al Microsoft Redmond, care va veni în România pentru a recruta candidați pentru sediul central al Microsoft. Studenții interesați pot aplica la adresa www.microsoft.com/university. Mai multe detalii privind evenimentul se regăsesc aici.

Concursuri didactice DICE, Septembrie 2013 – tema probei de specialitate

Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică economică

Departamentul de Informatică şi Cibernetică economică

Tema probei de specialitate in cadrul concursului didactic, Septembrie 2013, an universitar 2012-2013

* pentru concursurile care sunt programate in data de 19 Septembrie 2013, ora 10:00, tema probei de specialitate a fost afisata in data de 17 Septembrie 2013, ora 10:00.

Nr. crt. Post Poz. Disciplinele postului, conform Monitorul Oficial Tema prelegerii de specialitate
1 Profesor 25 Informatică economică; Programarea dispozitivelor mobile Programarea resurselor de tip multimedia in aplicatii mobile. Analiza comparata pentru platformele Android si Windows Phone 8.

The Eighth International Conference on Economic Cybernetic Analysis

În perioada 1-2 noiembrie 2013 va avea loc în Bucuresti, în organizarea Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică, THE EIGHTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ECONOMIC CYBERNETIC ANALYSIS: DEVELOPMENT AND RESOURCES – DERS2013.

Rezumatul lucrării (în limba engleză) se va trimite prin e-mail până la data de 16 septembrie 2013, pe adresa catcib@ase.ro sau mihai.roman@ase.ro. Lucrările acceptate vor fi anunţate până în data de 30 septembrie 2013.

Training susținere prezentare licență

Studenții Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică ce tocmai termină ciclul licență vor înfrunta în perioada 17-19 iulie cea mai mare provocare de până acum: susținerea examenului de licență.

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), în parteneriat cu Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică (DICE), organizează marți, 16 iulie, începând cu ora 9:00, în sala 2203, un scurt training pentru a veni în ajutorul acestora la susținerea prezentării licenței. Astfel, doamna prof. univ. dr.Virginia Mărăcine vă va spune câteva detalii despre ce ar vrea comisia să asculte în timpul prezentării, urmând ca mai apoi Paul Ardeleanu, Public Speaking Coach, să vă ofere câteva tips&tricks despre cum să susții o prezentare bună.

Studenții care vin cu prezentarea și o vor susține, vor primi feedback de la Paul, coach-ul celui mai bun speaker din Romania, Lorand Soares Szasz, votat în 2012 la Business Days, persoana care a câștigat în 2012 locul I la sesiunea de comunicări științifice a Facultății de Marketing.

Pentru că locurile sunt limitate, pentru a vă înscrie la acest training, completați acest  formular până sâmbătă, 13.07, ora 20:00, urmând ca până luni, ora 14:00, să primiți confirmarea acceptării la training pe mail.

DICE și SiSC vă urează mult succes și note cât mai mari!

Pentru mai multe informații, vă stă la dispoziție:

Andra Buică – Vicepreședinte Externe SiSC

E-mail: andra.buica@sisc.ro

Intel Parallel Computing Contest

The international contest for Parallel Programming organized by Intel “Accelerate Your Code” has been reloaded in May 2013 and the goal is to optimize and improve a software designed to find patterns in satellite/drone images.

A set-up meeting has been scheduled on Tuesday, 09th July 2013, hour 16.30, room 2320.

More details are available @ http://ism.ase.ro and on the official website: http://intel-software-academic-program.com/contests/ayc/2013-summer/tc.

Intel Parallel Computing Contest

Concursul internațional de Parallel Programming organizat de Intel “Accelerate Your Code” a fost lansat în luna Mai 2013 și are ca obiectiv să dezvolte și optimizeze un produs software destinat identificării de pattern-uri în cadrul imaginilor preluate prin satelit sau drone.

O întâlnire de informare a fost programată Marți, 09 iulie 2013, ora 16.30, sala 2320.

Mai multe detalii se află pe site-ul http://ism.ase.ro și pe site-ul oficial http://intel-software-academic-program.com/contests/ayc/2013-summer/tc.

Program comisii licență – iulie 2013

Programul comisiilor pentru susținerea examenului de licență este disponibil aici (actualizat 18.07.2013). Repartizarea studenților pe comisii este disponibilă mai jos.

Deoarece pot apărea modificări ale programului și repartițiilor pe comisii, vă rugăm să consultați fișierele atașate și în zilele următoare.

Înscriere susținere licență – iulie 2013

Înscrierea pentru susținerea examenului de licență se face în perioada 01-05 iulie 2013, prin depunerea cererii de înscriere și a lucrării la secretariatul facultății/departamentului.

Înscrierea la examenul de licență pentru absolvenții specializărilor Informatică Economică șiCibernetică Economică se face prin depunerea următoarelor documente la secretariatul Departamentului de Informatică și Cibernetică Economică (sala 2314):

 • formular Cerere susținere licență, care include si formular Asumarea răspunderii;
 • formular Declarație puncte credit (doar pentru studenții care susțin examene restante în perioada 01-07 iulie 2013);
 • formular Cerere înscriere ALUMNI;
 • lucrarea de licență (un exemplar tipărit și un exemplar pe CD);
 • copie carte de identitate;
 • trei fotografii tip carte de identitate (numele candidatului se scrie pe spatele pozelor);
 • chitanță de plată a taxei pentru cei care nu sunt din promoția 2010-2013 și pentru cei care sunt în anul suplimentar.

Programul de depunere a lucrărilor de licență și a documentelor aferente la sala 2314 este următorul:

 • 01-04 iulie 2013, orele 08:30 – 17:00;
 • Vineri 05 iulie 2013, orele 08:30 – 13:00.

Pentru absolvenții ASE, examenul de licență nu se plătește, indiferent de forma de finanțare, pe care au avut-o aceștia. Absolvenții promoțiilor anterioare, precum și ai anului III suplimentar, vor achita o taxă de susținere a examenului de licență, conform regulamentului ASE și reglementărilor legale în vigoare.

Comisiile de licență pentru sesiunea IULIE 2013 pot fi consultate aici.

Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați Regulamentul privind activitatea didactică pentru studiile universitare de licență.